Van 19mei t/m  14 juni naar Frankrijk geweest.

 

Wij zijn begonnen met een camping 45 km van Parijs af. Dat is een Welness camping. Sauna, Turks stoombad en zwembad. Toevallig hadden we het getroffen met twee mooie, warme dagen. Hoe kun je nou beter in vakantie stemming komen dan op die manier.
Na twee dagen verder met als doel Fleury d'Aude ook in Frankrijk. Dat ligt in de regio Languedoc Roussillon,tussen Narbonne en Béziers.
Camping meteen aan zee. We hadden voor we daar heen gingen nog naar een andere camping willen gaan , maar het regende onderweg zo hard dat we maar doorgereden zijn. Maar ook op de camping waar we twee weken zouden verblijven kwam die dag de regen  met bakken uit de lucht. Dag erna prachtige zonnig weer, maar zo'n harde wind dat we de tent niet op konden zetten. Dag later is dat wel gelukt. Dat was dan ook de enige dag dat we alleen een briesje hadden. Voor de rest heeft de caravan twee weken lang flink geschud van de windvlagen die er tegen aan gingen en de tent heeft alle zeilen bijgezet om te blijven staan. Met twee stormbanden.
Ondanks dat we op het strand gezandstraald zijn, toch strandwandelingen gemaakt en zelfs aan het strand gelegen. Ik ben ook meerdere keren de zee in geweest. En die was flink koud. .

 

Toch enorm genoten van de tijd die we daar waren.

 

Na twee weken hadden we genoeg van de wind , maar hadden sowieso nog andere dingen op de planning staan. Bij de receptie van de camping hing een   pizza met  daarop 10 soorten wind die steeds uit een andere richting kwam . Oftewel, wind stil ....dat kon daar niet.

 

 

 

 

Narbonne

 

 

 

We zijn vervolgens  naar Bedoin gegaan. Dat ligt aan de voet van de Mont-Ventoux. Die berg, met z'n vele scherpe bochten, is je van het  voor fietsenrenners. Wij zijn met de auto naar boven gegaan.

 

 

 

Dit is het gezellige dorpje Bedoin. Vanuit de camping konden wij er te voet naar toe.

 

Startpunt voor wielrenners die de Mont-Ventoux op fietsen.

 

 

En dan de Mont-Ventoux

Vreselijk koud was het daar. En een enorme wind. Maar wat je daar te zien krijgt....fantastisch.

 

Klik als u de tekst wilt lezen, die is uiteraard Frans, op de foto voor een vergroting.

 

Onder dit bord maken de wielrenners een foto als bewijs dat ze het gehaald hebben.

 

 

We zijn ook met de trein een dagje naar Avignon geweest. Wat een geweldige stad. Ik wist dat het een oude  stad was. Maar dat hij zo mooi was, werkelijk geweldig. Het was die dag 31 graden en waren tegen drie uur moe gelopen. We kwamen er helaas al snel achter dat de trein van drie uur was uitgevallen, ook die van 4 en 5 uur. Later bleek dat het treinpersoneel staakte en dat we met  de bus terug moesten. Waren rond zes uur in de avond in Carpentras op het station en zagen daar dat de trein ook net aan kwam rijden. Schijnbaar is er gestaakt van 3 tot  half 6 of zo  ? Spits uur staking ?  Geen idee. 

 

Hoe dan ook,we hebben  een overweldigd mooie dag gehad.

 

Even nog een rondje camping

Ze hadden op de camping een park aangelegd waar je kon zitten. Stonden bankjes met tafeltjes.

Ze hadden er een moestuin, tennisbanen enz.

Drie zwembaden waren er.Waaronder deze.

 

Na een ruime week naar Chalon sur- Saône. Ook daar weer mogen genieten van een prachtige oude stad.

Na Chalon sur- Saône wilde we nog twee dagen Luxemburg . Het is bij 1 nacht gebleven. Het regende , het was koud, alles was nat, klam. Caravan vol modder. Oké ik geef toe, dan haak ik toch af. Ik houd van kamperen, maar als overal natte spullen liggen, alles één modder palet, dan heb ik er geen zin meer in.

 

We hebben een heerlijke vakantie gehad en echt genoten.

En zoals ik ieder jaar hebt gezegd was het nu ook weer: het gezelschap , mijn man, was / is  goed.

Wat blijft zijn de herinneringen en de foto's.